Case study: Aftenposten AS

Hvordan vi designet og utviklet produksjonsapplikasjon for Aftenposten i løpet av 35 dager.

Design av publiseringsløsning

I dagens digitale verden har mobilen blitt en av de viktigste kommersielle kanalene. Derfor jobber mange aktører med å skape gode landingssider som fungerer godt på mobil, nettbrett i tillegg til web.

Utfordringen for slike aktører er at det ofte krever at de som skal lage sidene faktisk kan god kode; minimum HTML5, CSS3 og javascript. Dette er en utfordring fordi det er svært mange som ikke innehar denne kompetansen, og det vil ofte være svært kostbart og omfattende å lære opp sine ansatte til et nivå hvor de er i stand til å skape gode og responsive landingssider.

Det var denne problemstillingen som forelå da Savant ble bedt om å bistå Aftenposten. I en brukerinvolvert prosess utviklet vi et nytt publiseringssystem som gjør det mulig å lage gode og responsive landingssider - helt uten kompetanse innen koding.

I tillegg var vi i stand til å skape dette systemet på rekord-tid. Ved hjelp av kostnadseffektiv utvikling på drupal-plattformen skapte vi et solid og skalerbart system som nå er i daglig drift hos Aftenposten.